۱۰ باور غلط در مورد یادگیری زبان انگلیسی

مقدمه

یادگیری زبان انگلیسی یکی از برنامه‌های بسیار مهم در زندگی اکثر افراد می‌باشد و افراد زیادی قصد دارند که آن را بیاموزند. حتما شما هم با کسانی روبه رو شده‌اید که خیلی روان و سلیس انگلیسی صحبت می‌کنند، فیلم‌های زبان اصلی نگاه می‌کنند، کتاب انگلیسی می‌خوانند و…. رویارویی با این افراد ممکن است باعث انگیزه شما برای یادگیری زبان انگلیسی و یا برعکس، باعث ناامیدی شما از آموزش زبان انگلیسی شود.

گاهی ما با دیدن فردی که پیشرفت‌های زیادی در یادگیری زبان دارد، به این فکر می‌کنیم که من هم می‌توانم در این راه موفق باشم و گاهی ممکن است در مقایسه خودمان با چنین افرادی، به این نتیجه برسیم که ما توانایی و هوش لازم برای یادگیری در این سطح را نداریم. باید بگوییم که باورهای اشتباه زیادی در خصوص یادگیری زبان انگلیسی وجود دارد که ممکن است ما را از شروع مسیر یادگیری یا ادامه آن منصرف کند.

در این مقاله شما را با این باورهای اشتباه که دام‌هایی در مسیر آموزش زبان انگلیسی محسوب می‌شوند آشنا می‌کنیم. باید به این باورهای غلط توجه نکرده و با همت و پشتکار زیاد در مسیر یادگیری زبان انگلیسی پیش بروید. اگر شما هم ازجمله این افراد هستید پس تا انتهای مقاله “۱۰ باور غلط در مورد یادگیری زبان انگلیسی” همراه ما باشید.

1. استعداد یادگیری زبان انگلیسی را ندارم!

بسیاری از علاقمندان به یادگیری زبان انگلیسی (به ویژه در ابتدای مسیر یادگیری زبان) با این باور غلط روبه رو می‌شوند که استعداد یادگیری زبان دوم را ندارند. باید بگوییم که ذهن انسان بسیار قدرتمند است و اگر به خود بقبولانید که استعداد یادگیری زبان ندارید تغییر این باور سخت خواهد بود. یادگیری زبان بیش از استعداد، به تمرین تکرار و مطالعه نیاز دارد.

مطالب مرتبط:  راه‌های تقویت حافظه برای آموزش زبان

اگر می‌خواهید در یادگیری زبان موفق باشید باید مباحث آموخته شده را به صورت مرتب و وقفه ناپذیر تکرار و مرور کنید. ذهن شما محل ذخیره بسیاری از اطلاعات بیهوده است. شما می‌توانید با تمرین و تکرار، مطالب مهم آموزشی زبان انگلیسی را جایگزین این مطالب بیهود کنید و از یادگیری خود لذت ببرید.

من خجالت می‌کشم انگلیسی صحبت کنم!

بسیاری از زبان آموزان را می‌بینیم که در ترم‌های بالای دوره‌های آموزشی زبان انگلیسی تحصیل می‌کنند اما نمی‌توانند صحبت کنند. هرگز فراموش نکنید که هدف شما آموزش است. بنابراین خطا بخشی از آموزش بوده و از این که در کلام و گفتار اشتباهی داشته باشید نباید خجالت زده شوید.

زبان انگلیسی زبان مادری شما نیست و حتی در مقاطع بالای تحصیل زبان انگلیسی نیز کاملا عادی و نرمال است که دچار اشتباه در تلفظ یا انتخاب کلمات اشتباه شوید. همه روزی مبتدی بوده‌اند و باید بپذیرید که شما یک زبان آموز هستید و تا زمانی که دهان باز نکرده و صحبت نکنید اشتباهات شما نمایان نشده و در نهایت اصلاح نیز نمی‌شود. پس برای تقویت و پیشرفت در مکالمه که بخش مهمی از آموزش زبان انگلیسی است باید صحبت کنید.

شما می‌توانید مکالمات خود را ضبط کنید و بارها به آن گوش کنید. این کار اعتماد به نفس شما را در صحبت کردن افزایش داده و کمک می‌کند که نقاط ضعف خود را در گویش و تلفظ بهتر شناسایی کنید.

3. سن من مناسب یادگیری زبان انگلیسی نیست!

اگرچه کارشناسان آموزشی معتقدند که سن کودکی، نوجوانی و جوانی بهترین زمان برای یادگیری زبان انگلیسی است اما هیچ محدودیت سنی برای یادگیری این زبان تعریف نشده است. تجربه نشان می‌دهد بزرگسالان با انگیزه در یادگیری زبان انگلیسی بسیار موفق و متمرکز عمل می‌کنند. بنابراین سن هیچ مانع قابل قبولی برای سرباز زدن از یادگیری زبان انگلیسی نخواهد بود.

4. وقت کافی برای یادگیری زبان انگلیسی ندارم!

یکی از مهمترین چالش‌ها پیش روی بزرگسالان مشغله‌های کار و زندگی است. بنابراین در ظاهر چنین نگرشی ممکن است درست به نظر برسد اما تکنولوژی و تجهیزات مدرن آموزشی کمک می‌کند که بتوانید نسبت به زمان کلاس‌ها و آموزش بسیار انعطاف‌پذیر باشید. در حال حاضر اپلیکیشن‌های آموزش زبان، دوره‌های آموزشی آنلاین، پکیج‌های آموزش زبان انگلیسی و… کمک می‌کند که در خلال گرفتاری‌ها و مشغله‌های روز بتوانید به یادگیری زبان انگلیسی نیز بپردازید.

مطالب مرتبط:  big blue button چیست؟

5. در محیط انگلیسی زبان قرار ندارم پس فراموش می‌کنم!

فراموش نکردن آموخته‌های انگلیسی، هیچ ارتباطی به قرار گیری در محیط ندارد، اگرچه مطمئنا حضور در چنین محیطی به شما کمک می‌کند که مدام در معرض استفاده از دانسته‌های خود باشید اما بدون حضور در محیط انگلیسی زبان نیز می‌توان آموخته‌ها را حفظ کرد.

شما می‌توانید با تماشای فیلم زبان اصلی، خواندن کتاب، مرور مطالبی که می‌آموزید و تکرار آن‌ها از فراموش شدن آموخته‌هایتان جلوگیری کنید. ضمن این که در شبکه‌های اجتماعی نیز فرصت مکالمه و چت با افراد انگلیسی زبان وجود دارد. کافی است که به چت روم‌ها و گروه‌ها وارد شوید و دوستان خارجی پیدا کنید! البته توصیه می‌کنیم که به قوانین حفظ حریم شخصی پایبند بوده و اطلاعات شخصی و خصوصی خود را با کسی در میان نگذارید.

6. هزینه آموزش زبان انگلیسی زیاد است!

بسیاری از علاقمندان به یادگیری زبان انگلیسی با توجیه گران بودن هزینه‌های شرکت در دوره‌های آموزشی، از ورود به مسیر آموزش زبان انگلیسی سر باز می‌زنند. اگر شما واقعا بخواهید زبان انگلیسی یاد بگیرید روش‌های کم خرج و حتی رایگان نیز وجود دارد. اپلیکیشن ها، پیج‌ها و سایت‌های آموزشی رایگان و… همگی از جمله مواردی است که می‌تواند شما را به دنیای زبان آموزان وارد کند. منابع آنلاین و رایگان بسیاری وجود دارد که به شما کمک می‌کند وارد این مسیر شوید. کافی است تنبلی را کنار بگذارید و کمی جستجو کنید.

7. نمی‌توانم با لهجه درست صحبت کنم!

لهجه‌ها شگفت انگیزترین بخش گویش‌ها و زبان‌ها محسوب می‌شوند. در واقع لهجه‌ها مشخص کننده قوم ها، نژادها و جوامع مختلف بشری هستند. هرگز فراموش نکنید که شما زبان آموز هستید و زبان انگلیسی زبان مادری شما نیست. پس قرار نیست که مانند یک بومی یا یک انگلیسی زبان واقعی، این زبان را صحبت کنید. مهمترین هدف از یادگیری زبان انگلیسی برقراری ارتباط و تعامل با دیگران است، با لهجه مشکل دار و کمی اشتباه نیز می‌توان چنین ارتباطی را برقرار کرد. ضمن این که می‌توانید با تمرین و تکرار گویش و لهجه خود را بهبود بخشید. مثلا به مکالمات و محاوره‌های زبان انگلیسی گوش کنید و آن‌ها را تکرار کنید. ویدئوهای کوتاه به زبان انگلیسی ببینید در کانال‌های آموزشی عضو شوید و تلاش کنید که هرچه بیشتر انگلیسی صحبت کنید.

مطالب مرتبط:  ۱۰ بهترین کلاس زبان انگلیسی در تهران

8. به آموزش زبان انگلیسی علاقه ندارم!

بسیاری از افراد یادگیری زبان انگلیسی را رها می‌کنند چون تصور می‌کنند که این زبان به اندازه کافی هیجان‌انگیز و جذاب نیست یا به آن علاقه ندارند. در پاسخ به این افراد باید گفت، در دنیای امروز یادگیری زبان انگلیسی نه یک مهارت و آپشن بلکه یک ضرورت است. اگر می‌خواهید موقعیت‌های شغلی، اجتماعی و تحصیلی بهتری نصیب شما شود، باید در یادگیری زبان انگلیسی قدم‌های موثری بردارید و نسبت به این موضوع نگرش فعالانه داشته باشید. از این که خود را در موقعیت‌های چالش برانگیز قرار دهید و یک کار متفاوت را به انجام برسانید نترسید.

9. با تماشای فیلم‌های زبان اصلی، انگلیسی یاد می‌گیرم!

تصور اشتباهی که در سال‌های اخیر بسیار رواج یافته است، این است که برای یادگیری زبان انگلیسی می‌توان با دیدن فیلم به هدف رسید. برای یادگیری یک زبان جدید باید به تمام جنبه‌های زبانی به شکل مناسب، رسمی و استاندارد پرداخته شود. اگرچه تماشای فیلم جنبه‌های شنیداری را در شما تقویت می‌کند و باعث می‌شود که عبارات و اصطلاحات محاوره‌ای بسیاری را بیاموزید اما مطمئنا نمی‌تواند مواردی چون درک مطلب، گرامر و مکالمه شما را تقویت کند. بنابراین بهتر است در کنار تماشای فیلم به دنبال جنبه‌های آموزشی دیگر نیز باشید تا مهارت‌های چهارگانه (گفتار، شنیدار، مکالمه و درک مطلب) به صورت هم زمان در شما تقویت شود.

10. روش‌های یادگیری زبان اهمیتی ندارند!

یادگیری زبان انگلیسی یک فرآیند پیچیده است که تحت تأثیر فاکتورهای بسیاری چون سن، سطح دانش اولیه، انگیزه، تمرین و تکرار و سبک یادگیری قرار دارد. بنابراین نمی‌توان برای همه افراد یک روش یکسان برای آموزش در نظر گرفت. بر خلاف تصور عموم روش‌های یادگیری سهم مهمی در موفقیت یادگیری زبان انگلیسی دارند و به همین دلیل است که شیوه‌های آموزش هر چند سال یکبار تغییر کرده و شیوه‌های جدید و مدرن‌تر جای روش‌های سنتی و قدیمی را می‌گیرند.

5/5 - (1 امتیاز)

درباره نویسنده



نویسنده
پیام ناظری

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



دسته بندی مطالب
اطلاعات تکمیلی ...
دوره های تربیت مدرس ...
دوره تربیت مدرس فانیکس
تومان
950,000
جستجو کنید ...
آنچه در این مطلب خواهید خواند ...

تبلیغات